Op het moment zijn we alleen op afspraak geopend.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken,
op deze manier kunnen we de tijd voor u nemen
en voorzien van het juiste advies.

 

Bij ons vindt u vele soorten Bamboe, Palmen, Olijven, Eucalyptussen en andere prachtige exotische en Mediterrane planten welke geschikt zijn voor ons ‘koude’ klimaat.

 

U vindt een selectie aan polvormende soorten Bamboe en woekerende soorten Bamboe bij ons. We nemen graag de tijd om u van alle nodige informatie te voorzien en al uw vragen te beantwoorden. Elke Bamboe is anders en er is altijd een soort geschikt voor uw tuin en wensen. Een (zicht)dichte haag van enkele meters hoog, liever een wat lagere haag, een bamboe met dikke gele halmen of toch liever groene of zwarte halmen? Het is allemaal mogelijk. Ik noem Bamboe ook vaak de ruggengraat in een exotisch ogende tuin. Het geeft meteen een exotisch tintje en haalt ook leven, zoals vogels, naar uw tuin. Daarnaast heeft Bamboe een zeer rustgevende werking, is winterhard en wintergroen. 

 

Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres voor diverse andere soorten Exotische en Mediterrane planten. 

Een kleine greep uit ons assortiment:

 

Palmbomen

Olijfbomen

Bananenplanten

Eucalyptus

Siergrassen

en nog veel meer . . .

Al onze aangeboden Bamboe is met de hand vermeerderd zodat u verzekerd bent van gezonde planten. Deze planten zullen zich ontwikkelen als sterke planten zonder afwijkingen in groei of de oorspronkelijke vorm. Soms worden in de grote tuincentra of bouwmarkten planten aangeboden gericht op de hoeveelheid aan planten in plaats van de kwaliteit en is de herkomst van de planten erg onzeker. Helaas zien we veel weefselkweek in deze massa handel, welke kunnen resulteren in slappe planten die ook sterk kunnen afwijken van de oorspronkelijke vorm of sterker nog, niet winterhard zijn of na een tijdje het loodje leggen. Koop daarom uw planten zoals Bamboe bij een gespecialiseerde kwekerij/verkoper met kennis van zaken.

 

Ook onze andere planten zoals Palmen en Olijven worden buiten opgekweekt of komen uit een kouder klimaat zoals Noord Italië. Aan de dikte van de stam van een Palmboom kun je vaak al afleiden hoe de palmboom is opgekweekt. Lange dunne stammen zijn het resultaat van een te snelle groei welke, in het slechtste geval, onze winters niet doorstaan. Ook dit is vaak een gevolg van handel gericht op hoeveelheid en niet op kwaliteit.